مطالبی درباره ریزوبیوم ها Rhizobium
اخرین اخبار و تازه های رشته زیست شناسی و منابع علمی ISI
مطالبی درباره ریزوبیوم ها Rhizobium
نوشته شده توسط فرزانع طهماسبی در ساعت 14:59

بسیاری از میکروارگانیزمهای خاک قادرند ترکیبات ازت دار خاک را مورد استفاده قرار دهند فعالیت این میکروارگانیزمها را می توان با افزودن ترکیبات آلی به خاک و تولید آمونیاک مورد ارزیاب قرار داد سرعت تشکیل آمونیاک علاوه بر میکروارگانیزم به شرایط محیطی نیز بسنگی دارد

که پس از افزودن ترکیبات الی ازت دار به خاک تجزیه توسط انواع باکتری  قارچ ها و اکتینو میست انجام می گیرد

از باکتری ها گونه های سودوموناس فعالترین انواع تولید کننده آمونیاک می باشد.

 

ولی تیره ای از   بکتری های هتروتروف که مهم ترین جانداران تثبیت کننده نیتروژن محسوب می شوند.

ریزوبیوم ها در مرحله ی رویش دانه ، وارد تارهای کشنده ی گیاهان تیره ی پروانه واران (مانند نخود، شبدر، یونجه ، سویل و بادام زمیتی ) می شوند . به هر تار کشنده ممکن است چندین باکتری وارد شوند . باکتری هایی که وارد می شوند . در مناطق خاصی از پوست باعث القای تقسیم سلولی میزبان می شوند . سپس باکتری ها به صورت باکتروئید تکامل می یابند . تکثیر باکتروئید منجر به تشکیل توده های غده مانندی به نام گرهک بر روی ریشه ها می شود . باکتروئید ها تثبیت کننده ی نیتروژن هستند . هم زیستی ریزوبیوم ها و این گیاهان ، علاوه بر تأمین نیاز گیاه به نیتروژن ، موجب غنی شدن خاک از نیتروژن می گردد.

 

 

تثبیت نیترو‍‍‍ژن توسط بعضی باکتریهای خاک که ریزوبیوم نام دارد و در گیاهان و بقولات وجود دارد انجام می شود و از زمانی که نقش ان برای تثبیت نیترو‍‍‍‍‍‍‍‍‍ژن شناخته شد در کشاورزی اهمیت پیدا کردند و در سالهای اخیر طبقه بندی انها تغیرات زیادی کرده است. تا سال 1980 ریزوبیوم ها در 6 گونه ی زیر طبقه بندی شدند:R.legumimos , R.japonicum,R.meliloti,R.trifolii,R.phaseoli,R.lupini

سپس تکنیک های مولکولی در طول 20 سال گذشته به طور قابل توجهی توسعه یافتند و برای توصیف ریزوبیوم قابل دسترس قرار گرفتند که منجر به تغییرات زیادی در طبقه بندی انها شد.

علم رده بندی که روابط طبیعی بین موجودات را مطالعه می کند و انها را به طبقه بندیشان سوق میدهد رده بندی فیلو فاسیک نام داردکه شرط لازم برای این طبقه بندی ویژگی های موجود میباشد. مفهوم مرکزی علم رده بندی باکتریایی گونه های باکتریایی میباشد.امروزه طبقه بندی باکتریایی باید روابط فیلوژنیک بین باکتری ها را برای اینکه انها شناخته شوند انعکاس دهند.colwellاساس علم رده بندی باکتریایی جدید را پایه ریزی کرد.او با کامل کردن تکه های اطلاعات به دست امده طبقه بندی ویروس ها از فنوتیپ سلولDNAوRNA و اظهار کردن شکل انها اساس علم رده بندی باکتریایی را پایه ریزی کرد.هر تکنیک مورد استفاده در علم رده بندی توان تبعیض خودش را دارد و از نظر گونه جنس خانواده و طبقات بالاتر زمینه ی تقاضا شرایط خاص و تعداد وقوع نژاد ها مجزا می کند.

در رده بندی کنونی ریزوبیوم ها انها باکتری های گرم منفی و میله ای هستند و از لحاظ فیلو ژنیکی انها به تفکیک فرعی یا بخش جزیی تر الفا پروتو باکتری ها تعلق دارد. گونه ی ریزوبیوم برای اولین بار به دو دسته طبقه بندی شد و این طبقه بندی در مورد جنس ریزوبیوم که شامل نژاد های در حال رشد سریع و گونه جدید بر روی ریزوبیوم و برای رشد کند انها تشکیل شد.

الف)شاخه ی ریزوبیوم و اگروباکتریوم:شامل چندین زیر شاخه است که هر کدام با چهار جنس ریزوبیومی تطابق دارند که با سایر گونه ها ادغام شده است.اولین زیر شاخه با S.3گونه ریزوبیوم. دومین زیر شاخه با گونه ی sinorhizobiumسومین زیر شاخه با گونه ی mesorhizobium تطابق دارد.

ب)شاخه ی ازو ریزوبیوم:که برای ریزوبیوم جداسازی شده از ساقه ی بقولات گرمسیری خلق می کند.

ج)شاخه ی برادی ریزوبیوم:گونه ی Bکه شامل ریزوبیوم با رشد کند برای مدت طولانی شرح داده شده بود و ان تنها شامل یک گونه B.joponicm که شامل نژاد های گره دار شده از سویا بود.

به هر حال HOLLIS نشان داد که گروه انها هتروجنس هستند و سه گروه DNA را نشان می دادند. در طول سالهای گذشته گروههای زیادی ازگونه ی برادی ریزوبیوم ها با فنوتیپ ویروس ها ویژگی انها و روش های ژنوتیپی شناخته شدند.

 

 

شناسايي Sinorhizobium meliloti از طريق PCR

چكيده

ريزوبيوم ها باکتري هـاي هم زيست با گياهان تيره پـروانه آسـا و چند گونه از گياهـان غيـر پروانه آسا هستند که در گرهک هاي ريشه ي اين گياهان نيتروژن اتمسـفر را تثبيت مي کنند. برخي از گونه هاي ريزوبيوم علاوه بر ميزبان گياهي اصلي خود در گرهک هاي برخي ديگر از گياهان لگوم نيز گاهابه صورت هم زيست ديده مي شوند. Sinorhizobium meliloti (با نام قبلي Rhizobium meliloti) نيتروژن را به صورت هم زيست با بـرخي گياهان لگوم تثبيت مي‌كند که عمده ترين ميـزبان آن يـونجه است. S. meliloti مي‌تواند به صورت آزاد در خاك يا به صورت هم زيست در سلول‌هاي گرهك‌هاي ريشه‌ي يونجه ‌يافت شود. هـدف از اين تـحقيق يـافتن مـيزبان هاي بـاکتري Sinorhizobium meliloti از طريـق PCR بود. ريزوبيوم ها از 15 گونه ي گياهي مختلف، که هر کدام به تعداد متعدد از مناطق مختلف جمع آوري شده بودند، بر روي محيط کشت نيمه اختصاصي ريزوبيوم به نام Manitol Yeast Extract Agar جداسازي شدند. Sinorhizobium meliloti در چهار گـونه ي گياهي بـه نـام يـونـجه زرد (Melilotus officinalis) ، يـونـجه زراعـي (Medicago sativa)، شبدر سفيد (Trifolium repens) و شبدر ايراني (Trifolium resupinatum) شناسايي شد. همه ي باکتري هاي جداسازي شده از يـونـجه زرد و يونـجه زراعي با روش PCR تحت عنوان Sinorhizobium meliloti تشخيص داده شدند. از تمام باکتري هاي جداسازي شده ازبوته هاي شبدر سفيد فـقط يک مورد S. meliloti بـود و نيز از تـمام بـاکـتري هاي جداسازي شده از بوته هاي شبدر ايراني فقط 3 مورد تحت عنوان S. meliloti شناسايي شد. نتايج آزمايش هاي فوق نشان مي دهد که يـونـجه زرد و يـونـجه زراعـي ميزبان هاي کاملاً اختصاصي S. meliloti هستند در حالي که اين باکتري تنها در شرايط خاصي مي تواند با شبدر سفيد و شبدر ايراني هم زيست شود. با توجه به اين که ريزوبيوم ها در افزايش محصول بسياري از گياهان زراعي نقش بسيار مهمي دارند به طوري که از آنها به عنوان کود استفاده مي شود، شناسايي و تعين تعداد آنها در خاک و گياهان از اهميت خاصي برخوردار است. واکنش PCR فوق با دو پرايمر اختصاصي روشي کاملا مناسب براي شناسايي ريزوبيوم هاي جداسازي شده ازگرهک هاي مختلف بود



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: مقالات مهندسی زیست، ،
:: برچسب‌ها: ریزوبیوم ها ، Rhizobium ، پـروانه آسـا ,